Nieuwe Mad Studies Leesgroep 2022 in maart

Ben je geïnteresseerd in vragen als: ben ik gek of is de wereld gek? Wat is de relatie tussen seksisme, racisme en psych- iatrie? Kunnen we stigma niet beter benoemen als discriminatie? Kan de herstelbeweging fungeren als een vorm van verzet tegen mainstream psychiatrie? In de Mad Studies-groep lezen en bediscussiëren we teksten over psychiatrie en gekte. Zo krijg je woorden en ideeën aangereikt om je eigen positie te bepalen over diagnoses, taalgebruik, stigma, medicijnen, hulpverlening, ziekte-inzicht, Mad Pride en andere psy-thema’s.


Voor elke bijeenkomst lezen de deelnemers één of twee teksten. Tijdens de bijeenkomst wordt eerst een korte inleiding gegeven en/of een video vertoond. Daarna wordt er gediscussieerd over de teksten. Voor drie van de bijeenkomsten wordt het thema door de deelnemers zelf gekozen en mede-georganiseerd.

De leesgroep is een activiteit van stichting Perceval en wordt dit jaar voor de zesde keer aangeboden.

Wanneer: 8 bijeenkomsten in 2022 op vrijdagmiddag van 14.30 -17.00 uur op 11 maart, 8 april, 13 mei, 10 juni, 9 september, 14 oktober, 11 november en 9 december

Waar: De Boomspijker, Recht Boomssloot 52, Amsterdam

Kosten: in overleg.

Aanmelden en/of meer informatie, mail naar: coordinatie@madstudies.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.