In april en mei organiseert stichting Perceval twee Mad Studies-bijeenkomsten.
Thema’s:
25 april: werk en arbeidsethos
30 mei: Sara Ahmed en ervaringsdeskundigheid, meer informatie volgt binnenkort.
Plaats: De Brouwerij, Hoogte Kadijk 61, Amsterdam
Tijd: 13.45-16.15 uur
Kosten: Pay What You Want
Bijeenkomst woensdag 30 mei: Sara Ahmed en ervaringsdeskundigheid,
Meer informatie is hier te vinden.
Bijeenkomst woensdag 25 april: werk en arbeidsethos
Voor de deze bijeenkomst is het de bedoeling dat de deelnemers minimaal twee teksten lezen:
- Inleidende tekst van Grietje Keller in het Nederlands, per email opgestuurd.
- Artikel van Steven Graby uit 2015: “Access to work or liberation from work? Disabled people, autonomy, and post-work politics”, uit het tijdschrift Canadian Journal of Disability Studies, volume 4, nummer 2, http://cjds.uwaterloo.ca/index.php/cjds/article/view/212/362
Tijdens de bijeenkomst gaan we deze teksten en onze eigen ervaringen bediscussiëren. De bijeenkomsten is geen reeks: het is mogelijk om aan één bijeenkomst of aan meerdere deel te nemen. Voor mensen die niet hebben deelgenomen aan één van de eerdere Mad Studies-leesgroepen en niet weten wat Mad Studies is, is er een korte uitleg van Mad Studies van 4 pagina’s.
Gespreksleiders zijn Grietje Keller (MA vrouwenstudies en high knowledge crazy) en Rob de Vries (filosoof en gepensioneerd psychiater). Beiden organiseren Mad Studies-leesgroepen bij stichting Perceval sinds 2014.
Er is plek voor maximaal 12 deelnemers. Aanmelding of meer informatie: grietje.keller@madstudies.nl
Voor wie: (Ex-)cliënten van de psy-hulpverlening, ervaringswerkers, mensen met een beperking en andere geïnteresseerden. Je kunt academische teksten in het Engels lezen.
Toegankelijkheid: Wanneer je geïnteresseerd bent in leesgroep maar je hebt te maken met beperkingen (concentratieproblemen, dyslexie, moeite met face2face contact, moeite met verwerken van een discussie/geluid, twijfel of je het aankunt et cetera), neem dan contact op om te kijken of we een oplossing kunnen vinden. De discussieruimte is rolstoeltoegankelijk via de zijdeur. Toilet is beperkt toegankelijk.